Product was successfully added to your shopping cart.

Hedelmäkarkit

Hedelmäkarkit

Osta hedelmäkarkit netistä helposti ja halvalla. Täältä löydät laajan valikoiman hedelmäkarkkeja taatusti alhaisin hinnoin. Netpris on saksalainen rajakauppa, jossa ostat karkit netistä - säästät aikaa ja rahaa. Meiltä löydät monet tunnetut hedelmäkarkit. Ostamalla meiltä saat karkit joko kuljetettuna suoraan kotiovelle tai valitsemaasi pakettiautomaattiin. Tutustu suureen valikoimaan eri hedelmäkarkkeja ja löydät varmasti etsimäsi.

Tuotteet 1-60 / 97

  1. 1
  2. 2
Loading ...
Lataa lisää…

Tuotteet 1-60 / 97

  1. 1
  2. 2

Hedelmäkarkit

Hedelmäkarkit ovat yksi suosituimmista rajakaupan tuotteista. Meiltä löytyy laaja valikoima herkullisia hedelmäkarkkeja kaikilta tunnetuilta makeisten valmistajilta – tietysti edulliseen hintaan. Olemme erityisen ylpeitä laajasta valikoimastamme hedelmäkarkkeja ja hedelmäkarkit ovatkin usein tarjouksella. Mutta mitä ovatkaan hedelmäkarkit ja milloin niiden valmistus aloitettiin?

Hedelmäkarkkien historia

Vaikka vaikuttaakin siltä, että hedelmäkarkit ovat aina olleet täällä, keksittiin hedelmäkarkit itse asiassa vain vähän yli 100 vuotta sitten. Ensimmäiset hedelmäkarkit olivat pureskeltavia, englantilaisten viinikumien tapaisia karkkeja. Englantilainen Charles Riley Maynard, jota pidetään viinikumien isänä, aloitti vuonna 1880 liiketoimintansa valmistamalla konvehteja yhdessä veljensä Tomin kanssa pienessä keittiössä Lontoon Stamford Hillissä. Charlesin vaimo Sarah Ann palveli asiakkaita kaupassa. Kaupan suosio kasvoi, ja Maynard perusti yrityksen vuonna 1896. Maynard’s Wine Gums esitteli poika, Charles Gordon Maynard, vuonna 1909. Historian mukaan vanhempi Maynard oli lähellä antaa pojallensa potkut, kun hän keksi konseptin viinikumit. Meni pitkään, ennen kuin Maynardin poika pystyi vakuuttamaan konservatiivisesti kristinuskoisen isänsä siitä, ettei viinikumeissa ole viiniä.

Suosittuja hedelmäkarkkeja

Netprisiltä löydät, kuten sanottua, laajan valikoiman eri hedelmäkarkkeja. Jotkin hedelmäkarkit ovat kuitenkin erityisen suosittuja. Yksi maailman suurimmista hedelmäkarkkien valmistajista on Haribo, ja Haribo Matador Mix onkin todella suosittu hedelmäkarkkisekoitus. Tämä edullisen hintaisen makeissekoituksen löydät meiltä kilon pakkauksessa. Matador Mix tuli markkinoille vuonna 1983 ja on ollut alusta lähtien todella suosittu makeissekoitus. Muita suosittuja hedelmäkarkkeja ovat Red Band -merkin Mansikkakarkit, Salmiakit ja Tutit. Nämä pakkaukset ovat kilon kokoisia, jolloin karkkeja riittää pitkäksi aikaa ja koko perheelle. Haribolta löytyy tietysti muitakin herkullisia hedelmäkarkkeja Matador Mixin lisäksi.

Mistä hedelmäkarkit on valmistettu?

Hedelmäkarkit ovat makeisia, jotka valmistetaan vedestä, sokerista, glukoosista, aromeista, väreistä ja gelatiinista. Gelatiinin sijasta voidaan käyttää myös tärkkelystä, mikä tekee hedelmäkarkeista kovempia – mutta kumimaisempia. Yleensä hedelmäkarkit pintakäsitellään öljyllä tai vahalla. Hedelmäkarkit voidaan tietysti myös valmistaa sokerittomina, jolloin sokerin ja glukoosin sijasta käytetään polyoleja. Voit myös valmistaa hedelmäkarkkeja itse kotona. Netistä löytyy useita ohjeita ja videoita, ja suosittelemmekin, että kokeilet tätä mukavaa puuhaa. Hedelmäkarkkien valmistaminen kotona kestää kuitenkin noin 4 tuntia - meillä voit laittaa kilon hedelmäkarkkeja ostoskoriin 20 sekunnissa!